29 Серпня 2018
Новини

Київські «швидкі» передадуть у інше відомство

Київські «швидкі» передадуть у інше відомство

Останнім часом у соцмережах активно поширюється фейкова новина про те, що з 1 вересня в Києві закриваються пункти невідкладної допомоги. Відтак, кияни нібито будуть позбавлені можливості викликати бригаду «невідкладки», а карета «швидкої» на виклики не виїжджатиме.

«Такі твердження - брехня та провокація!», - наголошують у МОЗ. Про що йдеться на їхньому офіційному сайті.

«З 1 вересня 2018 року всі бригади невідкладної медичної допомоги Києва переходять у підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва. Звернутись за екстреною та невідкладною медичною допомогою кияни тепер можуть за єдиним номером 103, тобто записувати та запам’ятовувати старі 7-значні номери районних станцій невідкладної допомоги немає потреби. За номером 103 всі звернення прийматимуть кваліфіковані диспетчери Центру», - йдеться у повідомлення.

У міністерстві зазначають, що «будь-які твердження про те, що українців позбавлять медичної допомоги у зв’язку з трансформацією системи охорони здоров’я, є безпідставною і свідомою провокацією, спрямованою на підвищення напруги у суспільстві» і запевняють: кожен, хто потребує медичної допомоги, «отримає її вчасно, в необхідному обсязі та з належним рівнем якості».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, швидка допомога, соцмережі, фейкові новини
В тему

Останні матеріали