29 Серпня 2018
Новини

Луцьку книгарню «Освіта» продадуть на аукціоні

Луцьку книгарню «Освіта» продадуть на аукціоні

Приміщення книгарні «Освіта», що знаходиться на проспекті Волі продадуть на аукціоні.

Про це стало відомо сьогодні під час сесії Луцької міської ради.

За словами начальника відділу управління майном комунальної власності Алли Грабко, зараз приміщення перебуває у оренді. Проте її термін закінчується в жовтні, а продовжувати оренду не будуть. Вона додала, що книгарню «Освіта» можуть перенести на проспект Перемоги.

Це питання викликало активну дискусію серед депутатів. Більшість із них висловили думку, що продавши приміщення,  Луцьк позбавлять однієї з книжкових  крамниць.

Депутат міськради Юлія Вусенко зазначила, що «Освіта» - це надбання не одного покоління, проте всі прекрасно розуміють, що рішення про її продаж – не відворотне.

«Вирішується питання не лише передачі майна в приватні руки, а й відмови від розвитку культури», - зазначила Вусенко.

Депутат Микола Федік назвав книгарню «одним із духовних стовпів Луцька», поряд із Луцьким замком та будинком Голованя. Та додав, що не можна знищувати українське слово, його треба розвивати.

Такої ж думки дотримується і його колега – Тарас Шляхтич. Він закликав депутатів не підтримувати проект рішення про продаж книгарні.

Депутат Микола Яручик теж категорично відмовся голосувати за продаж «Освіти». Обранець громади зауважив, що останнім часом йому не приємно ходити на сесії, адже міську раду чи не кожної сесії хтось пікетує: атовці, підприємці, освітяни.

«Я не буду підтримувати проект рішення, бо не хочу, щоб завтра до мене підійшла якась дитина і сказала: «Дядя Коля, навіщо ти забрав у мене книжку?», - висловив думку Микола Яручик.

Просити депутатів не продавати книгарню «Освіта» прийшли письменниця Надія Гуменюк, почесний громадянин Луцька та колишній директор гімназії №14 Богдан Свереда.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт сказав, що ніхто не збирається знищувати книгарню. Продають лише приміщення, а магазин переносять в іншу будівлю.

В результаті із другої спроби 23 депутати все ж проголосували за продаж «Освіти».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, освіта, луцька міська рада
В тему