28 Серпня 2018
Новини

Представники НЕФКО оцінили виконані роботи у Луцьку (фото)

Представники НЕФКО оцінили виконані роботи у Луцьку (фото)

Луцька міська рада активно співпрацює з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

Сьогодні ж до Луцька завітали керуючий директор НЕФКО Магнус Рістедт, старший інвестиційний радник, директор корпорації в Україні Юлія Шевчук, технічний консультант Олексій Думік та спеціаліст з інвестиційних питань НЕФКО в Україні Ірина Ляшенко. Метою їхньої поїздки є ознайомлення з результатами впровадження енергозберігальних проектів, які здійснювалися за кошти даної корпорації.

Першим об’єктом для оцінки був ДНЗ №13 «Дельфін».

Завідувачка закладу Ірина Кусик охоче продемонструвала виконані роботи та щиро зізналась, що завдяки енергоощадним проектам та коштам міської ради вдалось зробити чимало корисної роботи. Садочок відвідує близько 280-ти дітей. Утеплення фасадів, заміна вікон та дверей, даху, вагомий акт робіт, який забезпечує тепло та комфорт.

- Сьогодні заходи щодо енергозбереження стали трендом нашого міста. Ми бачимо скільки заходів з енергозбереження, зокрема з утеплення будинків, проводять наші ОСББ. Тобто це процес комплексний. Адже для чого платити зайві кошти, якщо можна вкластися в енергозберігаючі технології й суттєво зекономити? Тому ми працюємо на майбутнє, – прокоментував Григорій Пустовіт.

З міського бюджету на садочок №13 виділили 1,5 мільйона гривень на утеплення покрівлі та близько 600 тисяч гривень – на інші роботи, до прикладу, на ремонт східців, пандусів, дашків. Садочку №4 із міського бюджету, з цією метою, скерували 800 тис гривень.

- НЕФКО не передбачає коштів на такі роботи й виділяє гроші лише на термомодернізацію,  –  акцентував керівник управління капітального будівництва Леонід Карабан.

КП «ЛуцькВодоканал» в свою чергу отримало кредит та кошти на зміну насосного обладнання, диспетчерезацію 40 свердловин та поміняли обладнання на насосних станціях. На очисних спорудах було змінено повітродувку.

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук  зазначив, що після виконаних робіт вдалося досягти економії електроенергії  більше 4 мільйонів гривень на рік.

- Це десята частина того, що ми споживаємо, – зазначив він. 

Підприємство майже повністю готове, аби запустити обладнання для очищення питної води, але для цього бракує 15 мільйонів гривень.

Близько 460 діток відвідують садочок №4. Сюди також завітали представники НЕФКО та міської ради.

Руслана Граньова, завідувачка закладу наголосила на низці зроблених робіт та оглядово продемонструвала заміну вікон, дверей та яскравий утеплений фасад. Сьогодні актуальним лишається питання ремонту доріжок у навчальному закладі.

Садочок № 27 отримав 4 мільйони гривень, ще 160 тисяч гривень було виділено з міського бюджету.

Цей садочок відвідує 345 діток. Такий хороший результат неабияк вразив директора НЕФКО Магнуса Рістедта.

Також Леонід Карабан повідомив, що кошти на роботи в гімназії №21 виділили ще в рамках першої програми НЕФКО. Їх спрямували на заміну вікон, дверей, утеплення фасаду.

- На 27% стало тепліше. Вікна, двері та утеплений фасад допоможе зберегти тепло взимку, а це є вагомим досягненням для нас, – з усмішкою прокоментував директор навчального закладу Олег Ковальчук.

У гімназії встановлено п’ять індивідуальних теплових пунктів, це майже 4 мільйони гривень.

Керуючий директор НЕФКО високо оцінив зроблені роботи та відмітив, що співпраця триватиме і надалі, адже кошти витрачені раціонально.

Луцьк є одним з найкращих міст в Україні з провадження енергозберігаючих заходів. Я особисто задоволений усім побаченим та впевнений, що утеплені, яскраві садочки та школи працюватимуть з новими силами, – зазначив Магнус Рістедт.

У рамках наступної програми НЕФКО-3 особливу увагу знову приділятимуть навчальним закладам. Загалом на 40 об’єктів виділено 7,3 мільйони євро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, луцька міська рада, Фото
В тему