28 Серпня 2018
Новини

Чи готові луцькі школи до нового навчального року?

Чи готові луцькі школи до нового навчального року?

28 серпня, у Луцькій міській раді, під час оперативної наради заслухали доповідь начальника управління освіти Зіновії Лещенко про готовність закладів освіти до нового 2018-2019 навчального року.

Про це інформує Відділ інформаційної роботи міської ради.

Відтак, з 1 вересня відкриватиметься нова група у ДНЗ №17, на потреби якої було скеровано більше 900 тис. грн із місцевого бюджету. Із 13 серпня 2018 року продовжили роботу ті заклади дошкільної освіти, що не працювали у літній період. На даний момент проходять ремонтні роботи закладів, які були черговими. Ремонт планується завершити до 1 вересня.

Що стосується обладнання, то на закупівлю ноутбуків, мультимедійного обладнання, ламінаторів та дидактичних матеріалів з місцевого бюджету було скеровано більш ніж 2 млн 600 тис. грн. Згідно вимог НУШ на початок навчального року учні повинні сидіти у невеликих групах по 4-6 дітей, тому маючи вже на сьогодні 2-містні парти, їх потреби є повністю забезпеченими. Частина меблів, що залишилась, буде закуплена до кінця вересня 2018 року.

Здійснено усі заходи для початку роботи школи №27. На сьогодні учнями було подано вже більше 500 заяв. Під час оперативної наради Зіновія Лещенко запросила усіх на урочистості з нагоди Дня знань та початку навчального року, що розпочнуться 1 вересня об 11.00.

Начальник управління освіти також повідомила, що для того, аби луцькі освітні заклади запрацювали у новому навчальному році належним чином, скеровано із різних асигнувань більше 60 млн грн, з них 40 млн грн – по управлінню капітального будівництва та НЕФКО. Це і капітальні ремонти дахів ДНЗ №12, 16, ремонт приміщень, харчоблоків, пралень, басейну гімназії №21, поточний ремонт школи №26, роботи з водовідведення у ДНЗ №40, теплопостачання у ДНЗ №19 та багато іншого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, освіта, школа
В тему