22 Серпня 2018
Новини

Як домогтися високої пенсії

Як домогтися високої пенсії

Щоб отримати максимально можливу пенсію, перше, що радять експерти, – порахувати, чи всі ваші попередні місця роботи записані у трудовій і чи є підтверджувальні документи, що ви працювали офіційно та сплачували соціальні внески.

Наступний крок – поцікавитися вакансіями в компаніях із великим, а, головне, «білим» заробітком. Однак враховуйте – роботодавці не поспішають брати на службу фахівців передпенсійного віку. І вимоги можуть бути суворішими, а навантаження – більшими.

Якщо варіант змінити роботу на більш оплачувану вам не підходить, можна спробувати попросити теперішнього керівника про підвищення. Адже працедавець зазвичай цінує досвідчених, відповідальних та надійних співробітників та, якщо ви попросите, погодиться збільшити зарплату на той період, який братиметься до уваги під час нарахування вам пенсії.

А можна взагалі відкласти вихід на пенсію. Коли людина, досягнувши пенсійного віку і заробивши мінімально необхідний стаж, продовжує працювати, то в такому разі за кожен додатковий місяць роботи отримує надбавку до своєї пенсії на піввідсотка. Тобто за п?ять робочих років пенсію можна збільшити на 30%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, пенсіонери, виплати
В тему

Останні матеріали