22 Серпня 2018
Новини

22 серпня - Дні Ат-Ташрік

22 серпня - Дні Ат-Ташрік

22 серпня – 234-й день року (235-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 131 днів.

Що ж відзначають 22 серпня?

Міжнародні:

Дні Ат-Ташрік

Дні Ат-Ташрік – продовження свята Курбан-Байрам. Відзначається з 11-го по 13-й день 12-го місяця мусульманського місячного календаря зуль-хіджа. Паломники відправляються в місцевість Міна в ніч першого з днів Ат-Ташрік і ночують там. Починаючи з ранкового намазу дня Ташрік до післяполудневого намазу третього дня Ташрік, мусульмани, після колективних намазів, читають такбир під назвою такбир Ташрік.

Після настання часу Аз-Зуф першого дня Ат-Ташрік кидають в три стовпа камінчики. Спочатку в маленький (джамрат аль-Ула) – 7 камінців, потім в середній стовп (джамрат аль-вуста) – 7 камінців, а потім у великий стовп (джамрат аль-Акаба) – 7 камінців. При киданні бажано вимовляти слова: «Аллах Акбар».

У другий день із днів Ат-Ташрік повторюється той же обряд, що і в перший день. Потім, якщо паломника застав захід сонця другого дня у Міні, то він зобов'язаний залишитися і кидати камінці в третій день. Якщо хтось боїться за себе при тисняві, то може відкласти кидання всіх каменів на третій день, а якщо не може фізично, то доручає іншому. Однак, якщо може виконати сам, доручати іншому не можна.

Національні:

Україна: День пам'яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов'язків

Росія: День Державного прапора Російської Федерації. Щорічно 22 серпня в Росії відзначається День Державного прапора Російської Федерації, встановлений на підставі Указу Президента Російської Федерації № 1714 від 20 серпня 1994 року «Про День Державного прапора Російської Федерації». 22 серпня 1991 роки над Білим домом у Москві вперше було офіційно піднято триколірний російський прапор, що замінив в якості державного символу червоне полотнище з серпом і молотом. В цей день на Надзвичайної сесії Верховної Ради Української РСР було прийнято постанову вважати «біло-блакитно-червоне полотнище» офіційним національним прапором Росії.

Законним «батьком» триколору визнаний Петро I. (20) 31 січня 1705 року він видав Указ, згідно з яким «на торгових судах» повинні піднімати біло-синьо-червоний прапор, сам написав зразок і визначив порядок горизонтальних смуг.

До сих пір історики і дослідники не прийшли до єдиної думки, чому було обрано саме ці кольори для російського прапора, але вважається, що з самого початку кожен колір прапора мав свій сенс. За однією з версій, білий означає свободу, синій – Богородицю, заступництво Росії, червоний – державність. Інша версія свідчить, що білий символізує благородство і чистоту, синій – чесність і вірність, а червоний – сміливість, мужність і великодушність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, релігія
В тему