21 Серпня 2018
Новини

Чим дивуватиме відвідувачів фестиваль «Ніч у Луцькому замку»

Чим дивуватиме відвідувачів фестиваль «Ніч у Луцькому замку»

Організатори фестивалю «Ніч у Луцькому замку» розповіли чого очікувати від цьогорічного дійства.

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, програма фестивалю обертається навколо історії нашого міста.

«Вона є одним цілісним твором. Приємно, що це не просто музичні виступи, не просто якісь частування, а це дійсно мистецька естетична програма, яка дозволяє більше дізнатися про історію Луцька, дозволяє і гостям і лучанам, які, можливо не знали про історію нашого міста, я думаю вона задовольнить найбільш вибагливі естетичні смаки», – зауважив посадовець.

Директор департаменту культури Луцької місткої ради Тетяна Гнатів розповіла, що цьогорічне дійство відбувається вдесяте, в рамках заходів до Дня міста.

«Ми приурочили цей захід до року культурної європейської спадщини з тим, аби зробити акцент на об’єкт унікальної культурної спадщини – Луцький замок. Спосіб сучасний, спосіб інноваційних технологій ще раз підкреслить його велич, значимість цього об’єкту національної спадщини, де відбувалися знакові події упродовж багатьох тисячоліть. Цей проект – історія із проекцією на майбутнє, історія у поєднанні із сьогоденням», - зазначила посадовець.

Також Тетяна Гнатів розповіла про програму фестивалю.

Зокрема, ворота Луцького замку відкриються о 20.00 годині.

О 21.00 розпочнеться театралізоване дійство SUMMIT у Луцьку та церемоніал «Вогонь Луцького замку», «Гостини у Княжому граді».

Своїми виступами гостей радуватимуть мистецькі колективи: королівський оркестр HARMONIA NOBILE, TENORS BELCANTO (квартет тенорів), LUMOS Orchestra з програмою «Гра престолів».

Присутні матимуть можливість у стінах замку побачити віртуозне виконання балету «PAQUITA», стати учасниками перформансу «Світло ночі».

Після опівночі розпочнеться так звана сучасна доба історії нашого міста. Гості заходу побачать 3D-мапінг «Вартові часу» та арт-інсталяцію «Воскресіння».

Завершальним акордом дійства стане гурт ONUKA з презентацією нового альбому «MOZAIKA.

До слова, захід орієнтовно триватиме до 02:00 години ночі, проте все залежить від атмосфери дійства та від людей, які його відвідають.

Зі слів Тетяни Гнатів, можливо, ONUKA виявить бажання виступати довше, аніж триватиме її запланований час виступу, а також для відвідувачів, котрі захочуть до ранку відвідувати екскурсії, – не буде відмови.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, ніч у луцькому замку, ігор поліщук
В тему