21 Серпня 2018
Новини

Харківський стрілок був військовим снайпером, який перекваліфікувався в слюсаря

Харківський стрілок був військовим снайпером, який перекваліфікувався в слюсаря

В Головному управлінні Національної поліції в Харківській області розкрили нові деталі резонансного нападу на Харківську міську раду. Як встановили слідчі, нападник на харківську мерію був військовиком. Пише УНН.

Чоловік, який відкрив стрілянину по будівлі Харківської міськради, за фахом – військовослужбовець. Деталі про особу так званого харківського стрільця повідомили в поліції регіону у ході брифінгу. Про те, що ліквідований стрілок у минулому був професійним солдатом, повідомив начальник ГУНП у Харківській області Олег Бех.

«Щодо особи самого Олександра Пояркова встановлено, що він з 1990-х років працював слюсарем-рятувальником у низці комерційних підприємств, а також у суб’єктів підприємницької діяльності, де займався ремонтом автотранспорту. Однак 31 травня 2018 року його звільнили. Як він повідомляв своїм знайомим, йому не виплачували зарплату, тому сам звільнився. На цьому ґрунті почав зловживати спиртними напоями та постійно був у депресії. На місці (у будинку, де жінку знайшли мертвою. – Ред.) також вилучено велику кількість пляшок від пива», – проінформував Бех.

За словами поліцейського начальника, чоловік тривалий час ніде не працював і зловживав алкоголем. Правоохоронці опитали свідків, зі слів яких дізналися, що убита дружина Пояркова, після затяжних скандалів, повідомила чоловіку, що збирається подати на розлучення, якщо, за формулюванням поліції, «він не припинить дії, які призводять до сварок у їхній родині».

«На цей час ми розуміємо, що під впливом алкогольних напоїв, стресу він застрелив дружину. На місці знайдено гільзи, які також збігаються з гільзами на місці пригоди під міськрадою. Він (нападник. – Ред.) був упізнаний родичами», – розповів голова обласної поліції.

Також правоохоронці встановили, що раніше проблем із законом чоловік не мав, був фаховим військовим. Служив ще при радянській владі, мав військовий квиток. Нині з’ясовують, де саме служив Поярков – чи не в гарячих точках. Адже є дані, що був військовим снайпером.

Нагадаємо, пізно ввечері у понеділок, 20 серпня, у приватному будинку в Харкові мертвою, з отворами від куль у тілі, знайшли дружину «харківського стрілка», який раніше того самого  дня відкрив стрілянини ну по мерії та по охоронцях установи, поранивши одного із них. Пізніше смертельне поранення дістав один із патрульних, які прибули за викликом. Пояркова знешкодили силовики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, поліція, кримінал
В тему

Останні матеріали