20 Серпня 2018
Новини

Чому українських батьків будуть притягувати до адміністративної відповідальності

Чому українських батьків будуть притягувати до адміністративної відповідальності

У Верховній Раді зареєстровали законопроект, який пропонує, крім морального осуду кривдників, ввести для їхніх батьків ще й адміністративну відповідальність.

Народні депутати, які внесли законопроект про введення адміністративної відповідальності за цькування дітей у школах, пропонують узаконити поняття булінг.

В кінці минулого тижня в Міносвіти озвучили страшну цифру - в 2017 році майже 110 тисяч осіб звернулися до психологів через цькування в школах.

Булінг - це моральне або фізичне насильство, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати людину своїм інтересам.

Якщо насильство було вчинене проти учня школи, то кривдникові доведеться заплатити штраф – від 340 до 850 грн.

Якщо правопорушення скоїть дитина (до 16 років), штраф у розмірі 340 – 850 грн мають виплатити його батьки.

За повторне цькування або за особливо жорстокий булінг штраф складе від 1700 до 3400 грн.

Якщо ж факт насильства був прихований вчителями школи або директором, на них чекає штраф – від 850 до 1700 грн.

Директори шкіл повинні будуть затверджувати плани протидії булінгу в школах і стежити за їх виконанням. При цьому самих вчителів зобов'яжуть повідомляти про буллінг, свідком якого вони стали.

Штрафи за булінг - це  меседж для батьків.  Не можна дитину спонукати до жорстоких дій та до несприйняття людських цінностей.

Автори законопроекту запевняють, крім введення штрафів за цькування у школі, основна мета законопроекту - боротися з булінгом у школах шляхом виховання як дітей, так викладачів. За словами народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олександра Співаковського, законопроект має стимулювати викладачів проводити бесіди з учнями.

За словами Олександра Співаковського, у законопроекту є підтримка в парламенті. Тому висока ймовірність того, що вже восени законопоект буде проголосований.

За інформацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), із булінгом у колі однолітків в Україні стикалися майже 70% дітей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, булінг, штрафи, закон, вру
В тему