19 Серпня 2018
Новини

Прості, але важливі правила етикету, які повинен знати кожен

Прості, але важливі правила етикету, які повинен знати кожен

У сучасному світі не знати правил етикету - значить плювати проти вітру, виставивши себе при цьому в незручному становищі. На жаль, багато хто сприймає дотримання певних норм і правил спілкування як щось ганебне, вважаючи це ознакою високочолих естетів, які дуже далекі від реального життя.

Однак ці люди забувають про те, що груба і нетактовна поведінка може викликати таку ж реакцію у відповідь.

 Основи етикету досить прості. Це культура мови, елементарна ввічливість, охайний зовнішній вигляд і вміння керувати своїми емоціями. Усе це стосується як чоловіків, так і жінок.

Якщо ви говорите фразу: «Я вас запрошую», - це означає, ви платите. Інше формулювання: «А давайте сходимо в ресторан», - в цьому випадку кожен платить за себе,  тільки якщо чоловік сам не запропонує заплатити за жінку.

Ніколи не приходьте в гості без дзвінка. Якщо вас відвідали без попередження, можете дозволити собі бути в халаті і бігуді. Одна британська леді говорила, що при появі непроханих гостей вона завжди одягає туфлі, капелюшок і бере парасольку. Якщо людина їй приємна, вона вигукне: «Ох, як вдало, я тільки що прийшла!». Якщо неприємний: «Який жаль, я повинна йти».

Не варто запрошувати дівчину на побачення через смс-повідомлення і, вже тим більше, спілкуватися так з нею.

Не кладіть смартфон на стіл в громадських місцях. Роблячи таким чином, ви показуєте, наскільки важливу роль у вашому житті відіграє пристрій зв'язку і наскільки сильно вам не цікава розмова,.

Чоловік ніколи не носить жіночу сумку. А жіноче пальто він бере тільки для того, щоб донести до роздягальні.

Взуття завжди має бути чистим.

Якщо ви йдете з ким-небудь, і ваш супутник привітався з незнайомою вам людиною, слід привітатися і вам.

Багато хто вважає, що суші можна їсти тільки паличками. Однак це не зовсім правильно. На відміну від жінок, чоловікам суші можна їсти руками.

Не розпочинайте по телефону порожньої балаканини. Якщо вам необхідна душевна бесіда, краще зустрітися віч-на-віч з людиною.

Якщо вас образили, не слід відповідати аналогічної грубістю, і, тим більше, підвищувати голос на людину, яка вас образила. Не опускайтеся до її рівня.

По вулиці чоловік повинен йти зліва від жінки. Справа можуть йти тільки військовослужбовці, які повинні бути готові виконати військове вітання.

Водії повинні пам'ятати про те, що холоднокровно кропити перехожих брудом - кричуще безкультур'я.

Жінка може не знімати в приміщенні капелюх і рукавички, але не шапку і рукавиці.

Речі, які слід тримати в таємниці: вік, багатство, молитву, склад ліків, любовний зв'язок, подарунок, шану і безчестя.

Прийшовши в кіно, театр, на концерт йти до своїх місць слід тільки особою до сидячих. Першим проходить чоловік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, етикетки, культура, Поради
В тему