18 Серпня 2018
Новини

У Луцьку вшанували пам’ять Левка Лук’яненка

У Луцьку вшанували пам’ять Левка Лук’яненка

В обласному центрі Волині вшанували пам’ять Героя України Левка Лук’яненка.

У соборі Святої Трійці відбулася панахида за померлим. Десятки людей прийшли до храму вшанувати пам’ять легендарної особистості.

Потому на Театральному майдані відбулося народне віче, під час якого розповіли біографію Левка Лук’яненка, а також поділилися спогадами про нього.

За словами народного депутата першого скликання Андрія Бондарчука, він познайомився із Левком Лук’яненком, коли був обраний до парламенту. Хоча перед тим читав його публікації в українських виданнях.

«Сьогодні ми відзначаємо сумний день  – відхід у потойбіччя Левка Григоровича Лук’яненка. Це особистість, яка увійшла в історію України та світу. Я знав його із 1990 року, коли ми були обрані до складу першого українського парламенту. До цього я знав його заочно, за публікаціями. У нас, безперечно, були спілкування. Тоді у складі парламенту були «стовпи» незалежності – Чорновіл, брати Горині, Іван Драч, Левко Лук’яненко, Дмитро Павличко і багато інших дисидентів. Якраз їх присутність і підтримка людей дала змогу зробити День Незалежності нашим святом. Левко Лук’яненко запам’ятався й тим, що він є автором Акту Незалежності України. Я пам’ятаю, як ми обговорювали проект Акту: були інші тексти, були довгі тексти, одначе він запропонував коротенький текст. Якраз цей варіант і ліг в основу того Акту, який ми маємо», – розповів Бондарчук.

Під час заходу звучали патріотичні пісні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, луцьк, левко лук’яненко
В тему