17 Серпня 2018
Новини

Військовим хочуть суттєво підняти зарплати

Військовим хочуть суттєво підняти зарплати

У Міноборони скаржаться на збільшення кількості контрактників, які звільняються зі служби через матеріальне забезпечення.

Тільки за перше півріччя звільнилося 11 тис. офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще вісімнадцять тисяч повинні звільнитися до кінця 2018 року.

Причина – низька зарплата. Бо якщо на початку 2016-го мінімалка для військових становила 7 тис. грн, і це було близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати, то зараз військові отримують лише дві мінімальні зарплати, а середня зарплата по країні становить 8,7 тис. грн.

Для збереження кадрового потенціалу та залучення на військову службу в Міністерстві оборони опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 мінімального грошового забезпечення: рядовому складу – до 9 тис. грн, офіцерському складу – до 15,3 тис. грн. Відтак Міноборони розраховує отримати додатково з держбюджету 4,5 млрд грн.

Нагадаємо, у вересні минулого року в Міноборони озвучили зарплату солдата на Донбасі. Заробітна плата рядового військовослужбовця в званні «солдат», який виконує завдання в зоні бойових дій, становить 17 тис. грн. Зарплати у десантників і морської піхоти вищі, ніж у військовослужбовців інших підрозділів ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, армія, збройні сили україни
В тему