16 Серпня 2018
Новини

До Європи ще далеко: у Києві невідомі розтрощили новеньку велостанцію

До Європи ще далеко: у Києві невідомі розтрощили новеньку велостанцію

У Києві 15 серпня стартувала система прокату велосипедів «Bike sharing». Однак працювала служба недовго. Вже 16 серпня одну з велостоянок розтрощили.

Напередодні мер міста Київ, – Віталій Кличко, урочисто відкрив нову систему велопрокату біля станції метро «Героїв Дніпра». А через кілька годин після запуску проекту, стоянка постраждала від рук невідомих.

Про це повідомляє «Інформатор» посилаючись на пост киянина в Facebook.

На велостанції вандали закинули кілька велосипедів на найближчий газон. Такий вчинок неабияк обурив городян. Проте користувачі враховують не лише людський, а і природній фактор. Так, за припущенням деяких читачів, розкидав двохколісні сильний вітер, який вирував напередодні вночі.

Варто зазначити, що 40-50 м/с – швидкість, при якій вітер зносить людину, що стоїть (можна прирівняти до закріпленого велосипеда). В ніч на 16 серпня зафіксували вітер поривами в 20 м/с.

Варто сказати, що в Києві 15 серпня відкрили 33 муніципальні велостанції. На даний момент в прокаті знаходяться 100 велосипедів, однак в майбутньому міська влада планує розширити велопарк до 2000 одиниць. Система передбачає платне користування послугою.

До слова, у столицях європейських міст знайти велосипед не складе ніяких труднощів. Велопрокат у Європі знаходяться на кожному кроці, що дуже зручно для туристів. Велосипед можна взяти в одному районі міста і здати в іншому.

Пункти прокату пропонують різноманітні моделі: аматорські, професійні, дитячі та навіть тандеми для справжніх романтиків.

Ціни залежать від конкретної країни і міста, але в середньому день катання обійдеться в межах 10-ти євро. У Києві вартість прокату, за європейськими мірками, дуже низька: 30 грн. за півгодини, місячний абонемент – 199 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, велосипедисти, володимир кличко, кримінал
В тему