16 Серпня 2018
Новини

У Луцькому медзакладі відкрили оновлений рентген-кабінет (фото)

У Луцькому медзакладі відкрили оновлений рентген-кабінет (фото)

У КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 2» у зв’язку із придбанням нового рентгенівського діагностичного комплексу – рентгенівського апарата на два робочих місця із цифровою системою – відкрили оновлений рентген-кабінет.

За словами виконувача обов’язків начальника комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги № 2» Віктора Пахарчука, попередній рентгенівський апарат, котрий прослужив у медзакладі понад 40 років, вийшов з ладу та не підлягав ремонту, а тому виникла необхідність купівлі нового пристрою.

Він зауважив, що із бюджету міста виділили 2,2 мільйона гривень на придбання апарата. У лютому цього року був оголошений тендер, і ось зараз у медичній установі уже готовий до експлуатації сучасний потужний пристрій.

Віктор Пахарчук зазначив, що переможцем тендера стало ТОВ «Медсервісгруп», а остаточна вартість обладнання становить 2 мільйони 198 тисяч 805 гривень.

За кошти міського бюджету зробили і капітальний ремонт у рентген-кабінеті, витративши на це 945,5 тисячі гривень.

«Рентгенологічний апарат – це високоефективна універсальна рентгенівська система на два робочих місця, яка дозволяє робити обстеження органів грудної клітки, черевної порожнини, кінцівок, кісток черепа у положеннях стоячи, лежачи, сидячи з можливістю отримувати як цифрові, так і плівкові зображення. Апарат здатен робити сто знімків на годину», – поінформував про технічні можливості обнови Віктор Пахарчук.

Та додав, що у Луцьку це єдиний рентген-апарат такого рівня.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що Луцька міська рада сприяє розвитку та поліпшенню медицини у місті. Постійно виділяє гроші на закупівлю медичного обладнання у лікувальні установи Луцька, бо здоров’я кожного лучанина – це пріоритет діяльності міської ради і керівництва міста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, обладнання, Фото, Лікарі
В тему