16 Серпня 2018
Новини

У Луцьку прощаються із деканом СНУ Андрієм Гордійчуком

У Луцьку прощаються із деканом СНУ Андрієм Гордійчуком

У кафедральному соборі Святої Трійці відбувається прощання із деканом факультету мистецтв СНУ імені Лесі Українки Андрієм Гордійчуком.

Чоловік відійшов у засвіти вчора, 15 серпня.

Попрощатися з померлим прийшли рідні, друзі, колеги та студенти, котрих він навчав.

Довідково:

Андрій Миколайович Гордійчук народився 8 грудня 1955 року в с. Радянське Млинівського району Рівненської обл. Закінчив Луцьке педагогічне училище (1975), музично-педагогічний факультет Рівненського педагогічного інституту імені Д. З. Мануїльського (1979). Музично-педагогічну та творчу діяльність розпочав у 1979 році у Луцькому педінституті імені Лесі Українки викладачем музично-теоретичних дисциплін. З 1979-го до 1986 року – керівник духового оркестру педагогічного інституту. У 1990-му захистив кандидатську дисертацію на тему: «Педагогічні умови формування музичної культури студентів педвузів».

У науковому доробку А. М. Гордійчука понад 30 наукових публікацій з питань музично-естетичного виховання студентської молоді. У 1995 році А. М. Гордійчук створив чоловічий вокальний квартет «Акорд» із студентів Інституту мистецтв ВДУ імені Лесі Українки. Нині в репертуарі колективу понад 200 творів народної, української та зарубіжної музики. А. Гордійчук зробив понад 150 обробок та перекладів музичних творів для чоловічого квартету, частина з яких увійшла до навчально-методичного посібника «Латрія», репертуарного збірника «Встань, козацька славо…». Під орудою А. М. Гордійчука квартет «Акорд» побував з концертними поїздками в Німеччині, Польщі, взяв участь у більше ніж 500 концертах м. Луцька та області. Чоловічий вокальний квартет «Акорд» – лауреат понад п’ятнадцяти всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів, усі його учасники мають звання заслужених артистів України.

Андрій Миколайович брав активну участь в організації та проведенні Всеукраїнського студентського фестивалю естрадної пісні «На хвилях Світязя», Міжнародного конкурсу баяністів InterSvitiasAccoMusic, науково-практичної конференції «Стравінський і Україна», щорічного регіонального конкурсу народно-інструментального виконавства та естрадного співу «СНУ Абітурієнт-art». Засновник та організатор Всеукраїнської науково-практичної конференції «Теорія і практика співацького процесу в навчальному закладі: традиції і перспективи». Керівник програми обміну мистецькими колективами громадської спілки «Мости в Україну».

Член експертної комісії МОН України з акредитації спеціальності в Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського, Одеса, 2014 р.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, смерть
В тему

Останні матеріали