16 Серпня 2018
Новини

Чому 16 серпня святкують День малинового варення

Чому 16 серпня святкують День малинового варення

16 серпня – 228-й день року (229-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 137 днів.

Що ж відзначають 16 серпня?

Міжнародні:

День малинового варення. Свято було придумано спільнотою сервісу Daily-menu.ru у 2015 році. І вибір дати свята не випадковий – на Русі цей день називався малинник і був присвячений ягоді, улюбленої з давніх часів усіма, незалежно від віку і соціального стану. Малину цінували в усі часи за її смак і корисні якості і використовували не тільки як продукт харчування, а й як цілющий засіб проти застуд і для підвищення імунітету. До сих пір малина люблять і широко використовується в кулінарії (пироги, желе, киселі і т.д.). Її заготовляють про запас різними способами – сушать, заморожують, варять компоти та варення.

Приготувати малинове варення дуже легко – засипати малину цукром і варити приблизно 20 хвилин, а потім – закатати в банки. У малиновому варення багато користі: воно містить натуральну саліцилову кислоту (становить більшості протизапальних і жарознижуючих засобів); зберігає молодість (вітаміни А, Е, РР, В2 відповідають за життєвий тонус, пружність шкіри і рівний колір обличчя); містить багато міді (тобто практично є антидепресантом) і заліза (що сприяє поліпшенню кровотворення), а ще, на відміну від аспірину, не провокує гастрит і виразку шлунка.

Навіть у прислів'ях, приказках, казках і піснях малина зустрічається частіше за всіх інші рослини. Як правило, малина асоціюється з чимось дуже приємним і бажаним. Може саме тому й про хороше життя говорять: «Не життя, а малина.

До слова, 19 липня святкують ще одне малинове свято – День пиріжків з малиновим варенням.

Національні:

Домініканська Республіка: День відродження Республіки

Італія: Сиенский Паліо

США: Національний день ВДВ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято, кулінарія, цікаві факти
В тему