15 Серпня 2018
Новини

За прогнозами аналітиків долар далі буде рости

За прогнозами аналітиків долар далі буде рости

Фахівці у сфері економіки прогнозують подальше послаблення гривні щодо американського долара: очікується продовження зростання курсу умовної одиниці. Про це інформує РБК-Україна.

За останній тиждень долар виріс до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 1,4–1,6%. І Найближчих сім днів мало що зміниться: економісти передбачають ріст курсу долара на тлі продовження його зростання на світових ринках. Про це в коментарі РБК розповів старший аналітик провідної форекс-компанії «Альпарі» Вадим Іосуб.

За даними експерта, з минулої середи офіційний курс долара, встановлений Національним банком України, виріс із 27,02 до 27,46 грн, або на 1,6%. Попит/пропозиція цієї валюти на міжбанку, за даними Укрдилінгу, за цей же час зросли з 27,03/27,07 до 27,44/27,47 (+1,5%).

До всього фахівці інформують: середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 26,93/27,24 до 27,32/27,61. А отже, і купівля, і продаж зросли на 1,4%. При цьому спред  (різниця між найкращими цінами купівлі та продажу в той самий момент часу. – Ред.) між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1,1%.

«Найближчого тижня ми очікуємо зростання курсу долара до гривні на тлі продовження його зростання на світових ринках. На міжбанку долар буде торгуватися через тиждень близько 27,9 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,7/28,0 грн», – попереджає українців Вадим Іосуб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, курс валют, падіння гривні, гроші
В тему

Останні матеріали