14 Серпня 2018
Новини

Єгиптяни, мексиканці, індійці, луцькі школярі – хто виступатиме на фестивалі «Поліське літо з фольклором»

Єгиптяни, мексиканці, індійці, луцькі школярі – хто виступатиме на фестивалі «Поліське літо з фольклором»

Одним із учасників фестивалю «Поліське літо з фольклором» стане творчий колектив, у якому розпочинав свою діяльність народний артист України Василь Зінкевич, а також уперше в Луцьку виступлять артисти з Єгипту.

Про це стало відомо під час прес-конференції у Луцькій міській раді з нагоди проведення фестивалю «Поліське літо з фольклором».

За словами організатора фестивалю та директора луцького Палацу культури Юрія Войнаровського, проводитися захід буде з 22 по 25 серпня.

«За умовами проведення фестивалю у ньому повинні взяти участь не менше від п’яти колективів. У цьогорічному фестивалі їх є шість, які представлять чотири континенти. Зокрема, це колективи із Мексики, Італії, Індії, Туреччини, Литви та Єгипту, які репрезентують Північну Америку, Азію, Європу. До слова, Єгипет уперше представить свою творчість і культуру на фестивалі», – зауважив Войнаровський.

Він додав, що проблем з отриманням віз в Україну не мав жоден із колективів.

«Такі, як Мексика, Індія і Єгипет, не мають безвізового режиму з Україною. Тому я дуже вдячний представникам посольств у цих державах, котрі спрацювали дуже чітко та професійно. Буквально два дні тому колектив з Індії, котрий найпізніше звернувся в Мумбаї по візи, але мене запевнив візовий консул, що жодних проблем, пов’язаних із їхнім приїздом до нас не виникне. Заїзд колективів має бути 21 серпня», – наголосив він.

Юрій Войнаровський зазначив, що деякі колективи перебувають на гастролях у інших європейських країнах, зокрема учасники із Мексики зараз виступають на фестивалях у Польщі, тому складність полягає у тому, щоб домовитися з організаторами тих заходів, аби розрахувати графіки приїзду мексиканців до нас. Тож вирішили, що представники Мексики будуть у Луцьку 20 серпня.

«Єгипет за бюджетом мав прилетіли до Львова, а летітимуть із Києва, тому нам доведеться забирати колектив зі столиці України, а це зайвих 600 кілометрів. Тож, імовірно, доведеться просити у міської ради додаткового фінансування, аби перекрити витрати такого роду», – розповів організатор заходу.

Войнаровський зауважив, що колектив з Єгипту прибуде в Луцьк 18 серпня на ніч. Оскільки це раніше, ніж початок фестивалю, тому він запропонував, щоби власники барів, ресторанів чи інших розважальних закладів Луцька подумали над можливістю співпраці з колективом.

«Ми з великим  задоволенням запропонуємо їм виступи колективів Мексики та Єгипту ще до початку фестивалю. Така практика є у багатьох країнах світу. Бо дехто думає, що тільки після слів «фестиваль оголошується відкритим» насправді починається фестиваль. Хоча це не так», – сказав головний організатор майбутнього дійства.

Юрій Войнаровський розповів, що, крім закордонних гостей, у заході братимуть участь і колективи з України.

«Ми багато колективів з України не беремо, бо має бути тільки один. Цьогоріч до нас попросився ансамбль із Чернівецької області, населений пункт Вашківці. Колектив «Черемшина». Колись там працював Василь Іванович Зінкевич. Він хореограф і робив там у Будинку культури. До нас попросився Василь Сірецький, заслужений працівник культури України. Він просто попросився, бо начуваний про фестиваль. І вони візьмуть участь як гості. Пробудуть у нас лише два дні. Із Волинської області за підтримки фонду Ігоря Палиці будуть брати участь колективи із Камінь-Каширського, Ківерцівського та Маневицького районів. Загалом буде 10 колективів з нашої області. Від Луцька виступатимуть «Волинянка», «Волиняночка», «Радість», «Чачка», також колективи із 14-ї та 18-ї гімназій», – наголосив Войнаровський.

Також серед родзинок фестивалю запланована «Етнодискотека».

«На День Незалежності, 24 серпня, з 11-ї і аж до пізнього вечора лучани матимуть можливість потанцювати під пісні, які звучать на дискотеках у кожній із країн-учасниць. Учасники колективів привезуть на флешках музику, яку танцюють у їхній рідній країні. Лучани отримають змогу відпочити і потанцювати під ритми, які лунають у Єгипті, Індії, Мексиці й Італії, котрі будуть поєднані з тими модними ритмами, до яких звикли українці», – резюмував організатор фесту.  

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, фестиваль, луцьк, Волинь
В тему