13 Серпня 2018
Новини

У Рівному знахабнілі дрифтери чинили анархію

У Рівному знахабнілі дрифтери чинили анархію

Схоже, в обласному центрі Рівненщини безкарність відчувають любителі екстремального водіння. Вони влаштовують скажені перемоги, попри протести людей.

Один із дрифтерів, що неабияк учора розійшлися, навіть посягнув на здоров’я і життя копа – завдав тому тілесних ушкоджень.  

У Рівному за фактом погроз і насилля, вчиненого щодо співробітника правоохоронних органів, затримали дрифтера, що розбушувався. Стався інцидент в суботу, 11 серпня. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Того дня рівненські поліцейські отримали інформацію про те, що із 22:00 біля торгово-розважального центру на вулиці Макарова в обласному центрі збираються проводити небезпечні для громадян перегони любителі так званого дрифту – екстремального водіння авто. І це попри те, що на ту саму годину пообіцяли вийти на протест проти таких розваг жителі прилеглих будинків. Адже дозвілля дрифтерів, яке супроводжується ревом машин, порушує права рівнян на відпочинок.

Щоби недопустити конфлікт між сторонами та забезпечити правопорядок, на місце події виїхали без малого півсотні стражів правопорядку – працівників Управління патрульної поліції, роти поліції особливого призначення, управління превентивної діяльності та поліції охорони ГУНП. Перешкодити пекельним гонкам дрифтерів намагалась і адміністрація ТРЦ – в місці в’їзду на автостоянку встановили тимчасові загородження.

Утім, любителів втопити ногу в педаль газу це не зупинило. На призначену годину біля торгового центру зібралося близько сотні дрифтерів і до 150 їхніх опонентів  – мешканців прилеглих житлових будинків.

Незважаючи на домовленість із міською владою щодо перенесення таких незаконних розваг за місто (аеропорт, розвилка Великої Омеляни та майданчик біля «Рівнеазот»), а також звернення жильців до губернатора, автолюбителі цивілізоване розв’язання питання проігнорували.

Близько 23.00 години 25-річний житель села Городок Рівненського району, кермувальник Renault Trafic, об’їхавши загородження через бордюр та газон, заїхав на автостоянку, де почав дрифтувати і створювати аварійну обстановку, не реагуючи на неодноразові вимоги працівників поліції про зупинку, які ті подавали за допомогою жестів, гучномовця, проблискових маячків червоного і синього кольору та звукових сигналів. Після цього водій бусика, виїжджаючи зі стоянки, протаранив службове авто копів Toyota Prius. Продовжуючи ігнорувати вимоги поліцейських про зупинку, водій Renault здійснив наїзд на т.в.о. начальника управління превентивної діяльності області – старшого лейтенанта поліції, який перебував у форменому одязі та стояв біля службового автомобіля. Не маючи змоги уникнути наїзду, правоохоронець упав на капот Renault та, тримаючись за нього, проїхав у такому положенні близько 30 м до вимушеної зупинки.

У ході затримання порушника тілесні ушкодження отримали троє патрульних. Після надання необхідної медичної допомоги усіх відпустили.

– За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), — зазначив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук. – 25-річного жителя Рівненського району затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Транспортний засіб помістили на штрафмайданчик Рівного. Відповідно до медичного освідування, правопорушник був тверезий».

Крім того, у момент затримання автопорушника невідомі в балаклавах, у кількості близько 100 осіб, зайшовши на територію автостоянки, битами пошкодили два автомобілі учасників дрифту:  вітчизняний легковик ВАЗ 2103 під керуванням 22-річного рівнянина та ВАЗ 2106, за кермом якого перебував 20-річний житель села Карпилівка Рівненського району. Останній, виїжджаючи із території парковки, допустив зіткнення зі службовим авто Toyota Prius. На 20-річного водія ВАЗ-2106 поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автодоріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

За фактом опору працівникові правоохоронного органу розпочате досудове розслідування за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України. У рамках відкритих кримінальних проваджень поліцейські встановлюють усі обставини подій. Наразі до медзакладів Рівного та області ніхто із громадян не звертався.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, дрифт, поліція
В тему