13 Серпня 2018
Новини

Хто та скільки платитиме за аудит будинку?

Хто та скільки платитиме за аудит будинку?

22 липня набув чинності закон щодо обов`язкового проведення енергоаудиту.

Енергоаудит – це перевірка будівлі на тепловтрати та визначення «хворих місць» дому, через які втрачається тепло: неутеплені стіни, дах, двері та вікна.

Відповідно до закону, проводити енергоаудит і оформляти сертифікати енергоефективності доведеться новобудовам із загальною опалювальною площею від 250 кв. м, будівлям, у яких розташовані органи влади, а також житловим будинкам, які беруть участь в держпрограмах підтримки енергоефективності.

Важливо, що відтепер до переліку обов'язкової проектної документації новобудови включатимуть і сертифікат енергоефективності. Це дозволить ще при покупці квартири визначити, скільки приблизно ви платитимете за опалення.

Клас А – це будівлі, мешканцям яких пощастить платити за тепло на 51% менше, ніж передбачено нормою. Клас В – це економія від 10 до 50%, клас С – від 5% економії. Клас D, до якого належить більшість вітчизняних багатоповерхівок, – це до 75% енерговитрат. Клас Е – до 76% втрат.

Вартість енергетичного обстеження будівель починається від 2 – 4 тис. грн.  Мешканцям багатоквартирного будинку енергоаудит коштуватиме від 50 до 100 грн з квартири, залежно від кількості квартир.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, будинок, закон
В тему