11 Серпня 2018
Новини

На Франківщині врятували пса, який рік просидів під землею

На Франківщині врятували пса, який рік просидів під землею

Історія чотирилапого, який більше від року прожив у теплотрасі, зворушила всю Україну.

Днями відбувся чудесний порятунок собаки, який через жорстокість підлітків і черствість дорослих більш як рік прожив під землею в недіючій теплотрасі у Надвірній, що у Прикарпатті. Нарешті нещасна дворняга, яку визволили із підземелля після перебування там упродовж 13 місяців, побачила сонячні промені, йдеться в сюжеті ТСН.

Цуцик прожив під землею стільки часу в цілковитій темряві. Тікаючи від дітей, які цілили в нього каменюками і навіть із лука, собака забився до теплотраси, а вибратися звідти самотужки вже не зміг. Усе це відбувалося на очах у місцевої мешканки Ганни Тарчаніної. Вона розказує, як тварина впала в яму в естакаді.

«Вони (підлітки. – Ред.) стояли: цегли, каміння. Хто влучить. Один з луком був», – повідала передісторію пані Ганна.

Жінка насварила дітей, однак наляканий пес чкурнув у діру в стіні, що веде в теплотрасу. Як пенсіонерка не кликала, тварина повертатися не хотіла. Чим її не намагалися виманити із темряви люди – курятиною, ковбаскою, та дворняжка цілий рік не покидала темниці, де, завдяки поодиноким добросердим годувальникам, навіть потовстішала. Утім, і стала зовсім залякана.

Врешті через рік, коли навколо Ганни Тарчаніної згуртувалися такі ж собаколюби, люди  звернулися до чиновників і ті доручили комунальникам визволити пса. В місці, під яким, як передбачали рятівники, між трубами теплотраси ховається перелякана істота, екскаваторники вирили яму, аби дістатися бідолахи. Рятувальна операція тривала три години, і сподівання людей виправдалися: шум машини налякав тварину, вона побігла до виходу з тунелю теплотраси і вже надворі забилася в куток. Її піймали та посадили в клітку.

Тепер недавній заручник теплотраси від пережитого оговтується в Надвірнянському центрі стерилізації тварин. Після року життя під землею пес має здоровий вигляд, але трохи ожирів, бо мало рухався, а Ганна Василівна добре годувала. Своєму підопічному надвірнянці вже підшукують хазяїна, та зауважують, що це має бути чуйна, терпляча людина, яка стане собаці, що пережив такий стрес, не стільки господарем, як другом. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рятувальники, тварини, івано-франківськ
В тему