11 Серпня 2018
Новини

Прем’єр вимагає, щоб у фільм про Стуса повернули фрагмент про путінського кума

Прем’єр вимагає, щоб у фільм про Стуса повернули фрагмент про путінського кума

Глава уряду вимагає, щоб фільм про українського дисидента був чесним.

Про це чинний Прем’єр Володимир Гройсман написав у суботу, 11 серпня, на своїй офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

«Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись!» – написав Гройсман.

«Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість, аби розібратись і зробити все можливе, щоб у стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса – була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це – справа честі!» – пообіцяв очільник Кабміну.

Нагадаємо, напередодні розгорівся скандал, коли стало відомо, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса, який планують показати на широких екранах уже в 2019 році, вирізали будь-які згадки про Віктора Медведчука – сучасного українського політика, який у 80-х роках виступав адвокатом Стуса у судовому процесі над поетом, хоча сам Стус відмовлявся від нього. За сумісництвом Медведчук є кумом російського диктатора Володимира Путіна.

За словами учасників знімального процесу, «продюсерам зателефонували із адміністрації Медведчука» і сказали, що, якщо хочуть дознімати картину, потрібно прибрати сцену суду над Стусом.

Над створенням картини працює UM-GROUP Production за підтримки Держагентства України з питань кіно. Продюсер стрічки Артем Денисов підтвердив інформацію, про те, що сцени із Медведчуком були вирізані, проте запевняє, що зробили це тільки «через питання хронометражу», мовляв, тривалість фільму була задовга.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир гройсман, віктор медведчук
В тему