7 Серпня 2018
Новини

Відтепер перелом хребта лікуватимуть цементом

Відтепер перелом хребта лікуватимуть цементом

Вчені з Університету Іллінойсу змогли знайти спосіб швидше лікувати подібні травми, пов’язані з переломами хребта.

Пацієнти проходять кіфопластику, коли травма заповнюється  спеціальним хірургічним цементом. Він може стабілізувати кістку, але ракові пацієнти і після процедури залишаються з пухлинами хребта, які дуже тяжко вилікувати за допомогою звичайної хіміотерапії.  Пише hightech.fm.

Зокрема, дослідники додали магнітні частинки в хірургічний цемент, який використовується для переломів хребта, і змогли направити їх до пошкоджень поблизу переломів. Найчастіше це досягалося шляхом зв’язування невеликої кількості препарату з наночастинкою, яка також призначена для зв’язку з певним типом клітин.

«Шляхом зміни цементу для кіфопластики ми можемо стабілізувати хребет і забезпечити цільову систему доставки ліків. Це дуже перспективна технологія, оскільки вона може стати кращим хірургічним варіантом для пацієнтів з первинними пухлинами хребта або пухлинами, які метастазують в хребет», – зазначив Стівен Деньє, один з ініціаторів дослідження.

У майбутніх дослідженнях для перевірки ефективності цього методу при лікуванні пухлин хребта магнітні наночастинки будуть зв’язувати з невеликою кількістю хіміотерапевтичних препаратів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Лікарі
В тему