5 Серпня 2018
Новини

5 серпня - День залізничника

5 серпня - День залізничника

 серпня – 217-й день року (218-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 148 днів.

Що ж відзначають 5 серпня?
Міжнародні:

Міжнародний день світлофора. Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році. В цей день в американському місті Клівленді з'явився перший попередник сучасних пристроїв. Він мав червоний і зелений ліхтарі, а при перемиканні світла видавав звуковий сигнал. Втім, найперший світлофор винайшов британець Джей Найт ще в ХІХ столітті. Цей апарат був встановлений біля будівлі парламенту в Лондоні у 1868 році. Через три роки його ліхтар вибухнув і поранив поліцейського. Після цього про світлофор забули майже на 50 років – до 1910 року, коли було розроблено і запатентовано першу автоматичну світлофорне пристрій з ліхтарями двох кольорів.
Національні:

США: День Колорадо
Іран: Ісламський день прав людини
Хорватія: День перемоги та подяки вітчизні
Україна: День Повітряних Сил Збройних Сил України. Всі ті, хто так чи інакше пов’язує своє життя з Повітряними Силами Збройних Сил України, відзначають своє професійне свято, що носить назву «День Повітряних Сил Збройних Сил України» на підставі Указу Президента України № 579/2007 від 27-го червня 2007 року щорічно, починаючи з 2007 року в перший неділю серпня. Даним Указом визнається таким, що втратив дію Указ Президента Незалежної України, підписаний раніше, 2-го липня 1997-го року «Про День Військ Протиповітряної оборони». Це пов’язано з тим, що в 2004-му році в ході об’єднання Військ протиповітряної оборони та Військово-повітряних сил були утворені сучасні Повітряні сили України, проте історія ВПС Україні своїм корінням сягає глибоко в минуле сторіччя.

Україна:

День залізничника. Залізничне сполучення по сей день займає найважливіше значення в нашому житті та економіці кожної країни. Транспортні артерії, що з’єднують єдиної магістраллю міста і віддалені населені пункти, споконвіку служать надійною опорою у розвитку і функціонуванні більшості регіонів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, укрзалізниця
В тему