3 Серпня 2018
Новини

Відомі деталі вбивства сумського екс-депутата

Відомі деталі вбивства сумського екс-депутата

Увечері 2 серпня у Сумах, у дворі власного будинку, знайшли застреленим 35-річного екс-депутата міськради Анатолія Жука.

Тіло з вогнепальними пораненнями виявив батько Анатолія Жука, який прийшов в гості до сина в приватний будинок на вулиці Толстого. Він повідомив про це в поліцію о 19:21, – пише «Strana.ua».

Поруч з місцем події поліція знайшла пістолет чеського виробництва CZ.

Також, за даними місцевого видання «Данкор», поруч з тілом була виявлена палиця. За неофіційними даними, у дворі були сліди горючої суміші, які можуть говорити про спробу підпалу.

На подвір'ї стояв відкритий авомобіль екс-депутата Porsche Cayenne.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості по ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Сьогодні стало відомо, що прокуратура і поліція, в числі інших, розглядають версію замовного вбивства Анатолія Жука. Про це стало відомо на брифінгу в Сумах за участю голови міської прокуратури і начальника поліції.

Під час брифінгу правоохоронці повідомили, що смерть Анатолія Жука настала 2 серпня близько 18:00. Його застрелили, коли він спав у дворі свого будинку на карематі. Вистрілили в спину, в район серця, і ліву скроню.

Також у прокуратурі повідомили, що незадовго до вбивства на другому поверсі будинку виникла невелика пожежа. Екс-депутат погасив його самостійно, після чого спустився у двір відпочити.

Зараз офіційно розглядається кілька версій вбивства: від побутового до замовного.

Знайомі екс-депутата розповідають, що незадовго до вбивства, на своїй сторінці в Facebook він викладав скріншоти листування, де йому погрожували, але потім видалив пост.

Анатолій Жук до недавнього часу очолював департамент земельних ресурсів Сумської міськради. У 2014 році балотувався в мери Сум, був депутатом міської ради попереднього скликання. Був в опозиції до команди нинішнього мера Сум Олександра Лисенка. Очолював громадську організацію «Сумчани». У вбитого залишилася дружина і дочка.

Раніше він був судимий за хуліганство та зберігання зброї. Його пов'язували з злодієм в законі Лерой Сумським.

Нібито, після відставки мера Геннадія Мінаєва, на його посаду був призначений керівник місцевої «Батьківщини» Олександр Лисенко, але на вимогу Лери, в.о. міського голови був змушений під загрозою зберегти посаду начальника управління містобудування та земельних відносин за Анатолієм Жуком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вбивство, суми, депутати
В тему