2 Серпня 2018
Новини

Справа на контролі в омбудсмена: у Рожищенському притулку били та домагалися дітей

Справа на контролі в омбудсмена: у Рожищенському притулку били та домагалися дітей

На особистому контролі справу тримає Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денисова.

Про те, що вихованці Рожищенського притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, скаржаться на насилля і сексуальні домагання з боку керівництва закладу повідомила сьогодні, 2 серпня, омбудсмен Людмила Денисова. Захисниця прав людини в Україні написала про таке становище речей у рожищенському притулку на своїй сторінці у «Фейсбуку», інформує місцевий інформаційний ресурс «Район.Рожище».

 Зі слів високопоставленої чиновниці, діти, які утримуються у згаданій установі, скаржаться на побиття і домагання. У них виявили сліди побоїв і кров на предметах одягу. Понад те, деякі дівчатка з притулку заявили про неприпустимі дії сексуального характеру, вчинені щодо них начальством закладу.  

«Під час моніторингового візиту до притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі. Більше того, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Притулок розташований у м. Рожище Волинської області, і зараз там перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років. Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкав за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася – сказала, що вони все вигадують.

Я вже переговорила із першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим, працівники Нацполіції вже працюють на місці», – написала Денисова на своїй сторінці у соцмережі.

Крім того, омбудсмен мала розмову з губернатором Волинської області Олександром Савченком. Вони обговорили, куди можна перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій, аби неповнолітні не зазнали жодного тиску.

«Наголошую, жоден зі співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей сам на сам з такими людьми ми не маємо права. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса вже також виїхав до притулку. Має під’їхати й прокуратура. Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. Мінздоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу. Я на зв’язку з усіма відповідальними держорганами, ситуацію контролюю особисто», – сказано у дописі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, діти, кримінал, поліція, Волинь
В тему