31 Липня 2018
Новини

31 липня відзначають Всесвітній день рейнджера

31 липня відзначають Всесвітній день рейнджера

31 липня – 212-й день року (213-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 153 днів.

Що ж відзначають 31 липня?

Міжнародні:

День африканської жінки. (проголошений в 1962 році на Всеафріканській конференції жінок в Дар-ес-Саламі)

Всесвітній день рейнджера або День паркового рейнджера, що відзначається щорічно 31 липня, заснований в 2007 році Міжнародною федерацією рейнджерів (International Ranger Federation, IRF), щоб відзначити внесок паркових рейнджерів в охорону природи і вшанувати пам'ять загиблих рейнджерів в ході несення своєї служби.

Рейнджер (від англ. Ranger) – «мандрівник», «мисливець», «лісник», «єгер», «поліцейський». Цей термін з'явився в 17 столітті, спочатку так називали англійських солдатів, які воювали в Війні короля Філіпа (1675-1676).

Сьогодні в суспільстві слово «рейнджер» найчастіше асоціюється з поліцейським або військовим, головне завдання якого – підтримка порядку або проведення спеціальних операцій. Наприклад, рейнджери армії США – це підрозділи сухопутних військ США, а техаські рейнджери – основний підрозділ в техаському Департаменті громадської безпеки, що займається розслідуванням кримінальних злочинів, затриманням злочинців, відновленням громадського порядку і т.д.

Але сьогодні відзначається професійне свято саме паркових рейнджерів, або державних інспекторів з охорони тварин і навколишнього середовища.

Національні:

Гаваї: День прапора Гаваїв

Домініканська Республіка: День батька

Іран: Національний день донора в Ірані

Республіка Конго: День початку революції

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему