30 Липня 2018
Новини

Черг за закордонним паспортом в Україні вже немає

Черг за закордонним паспортом в Україні вже немає

В Україні усунули черги на отримання закордонного паспорту, що виникли в зв'язку з введенням безвізового режиму з Євросоюзом більше року тому.

Про це повідомляє видання «Робінзон».

"По всій території України більше немає черг на отримання нового біометричного закордонного паспорта. Насправді ситуація нормалізувалася тиждень тому, але оскільки поодинокі випадки затримки видачі документів в день-два ще спостерігалися, то сьогодні можу офіційно заявити: затримок у видачі закордонних паспортів більше немає", - написав Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook. 

Аваков зазначив, що тепер "жоден чиновник не може кивати на Київ і говорити" не надрукували ", якщо вже вийшов передбачений законом термін.

"Сьогодні затримка видачі документа може бути пояснена тільки ідентифікацією і тільки в тому випадку, якщо людина отримала внутрішній паспорт в населеному пункті, який зараз окупований російсько-терористичними військами (Крим, окремі райони Донецької і Луганської областей)", - пояснив міністр.

За його словами, зараз інфраструктура Державної міграційної служби та потужності поліграфкомбінату "Україна" перевищують щоденна кількість документів, які оформляються.

Крім того, він підкреслив, що тепер Україна готується до наступного кроку в цій сфері - до використання електронного цифрового підпису в ID-картки і до відкриття опції "заміна паспорта-книжки зразка 1994 року на біометричну ID-карту за бажанням".

"Останні провокації країни-агресора демонструють необхідність впроваджувати нові безпечні документи. Це питання національної безпеки і безпеки суспільства - вважаю, що це завдання №1 для ГМС на найближчий рік", - підсумував Аваков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, біометричний
В тему