30 Липня 2018
Новини

У Луцькраді не розподілили грошей на округи без депутатів

У Луцькраді не розподілили  грошей на округи без депутатів

Один мільйон двісті тисяч гривень з бюджету Луцька мають розділити на округи  без депутатів відповідно до звернень громадян.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами голови комісії Андрія Козюри, перш, ніж розпочати поділ коштів потрібно зробити чіткий перелік заяв від громадян. Відповідно до положення, прийом заяв передбачено до 31 серпня.

Заступник директора департаменту житлово-комунального підприємства Микола Осіюк зазначив, що від округів, в яких немає депутатів надійшло 21 звернення : як від депутатів, так і від мешканців, на загальну суму 986 тисяч гривень. В основному люди просять встановити на прибудинкових територіях спортивні та дитячі майданчики.

Микола Осіюк додав, що деякі звернення стосуються ремонтних робіт. Зокрема, мешканці ОСББ «Фенікс», що на Писаревського,4  просять капітально відремонтувати фасади двох під’їздів будинку. Та додав, що ремонтувати їх доведеться за іншою програмою, адже такий вид робіт не фінансується з депутатських фондів, а проводиться  на умовах  співфінансування. Таку думку висловила і Лілія Єлова, директор департаменту бюджету і фінансів.

На засідання прийшли мешканці округів без депутатів і кожен розповів про те, що саме потрібно встановити, облаштувати чи відремонтувати на його округу і яку суму треба виділити на такі роботи.

Члени комісії вирішили доручити департаменту ЖКГ узагальнити та опрацювати всі заяви і ознайомити з ними членів  комісії до 31 серпня. Наступну комісію вирішили зібрати в перших числах вересня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцька міська рада, гроші, депутати
В тему