26 Липня 2018
Новини

У Луцькому замку буде музей-майстерня лицарства

У Луцькому замку буде музей-майстерня  лицарства

Під час засідання 44-ї сесії міської ради прийняли рішення про виділення з міського бюджету коштів на співфінансування проекту з ревіталізації пам’яток історико-культурної спадщини Луцька.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

Ці кошти передбачено відповідно до програми  «Впровадження транскордонного проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька».

Міський бюджет забезпечить фінансовий внесок у розмірі 10 відсотків. Для реалізації програми передбачено 1,149 мільйона євро коштів, із яких 114,9 тисячі євро має виділити місто.

За ці кошти у старому місті заплановано відновити Башту Чорторийських, облаштувати там музей-майстерню лицарства, а також провести роботи в монастирі єзуїтів та підземеллі.

За умови реалізації цієї цільової Програми очікується збільшення кількості відвідувачів пам'яток історії в місті Луцьку; відкриття нового туристичного об’єкту; створення нового креативного простору через облаштування музею лицарства і середньовічних часів; поглиблення співпраці з побратимським містом Люблін Республіки Польща; підтвердження позитивного іміджу Луцька як активного учасника міжнародних грантових програм.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк
В тему