24 Липня 2018
Новини

Нарешті лучанам сказали правду, що смердить у Луцьку

Нарешті лучанам сказали правду, що смердить у Луцьку

З початком весни у Луцьку почав поширюватися неприємний запах, який виникає в різний час доби і в різних районах міста. Робочій групі вдалось встановити причини смороду.

Про це повідомив начальник відділу екології Луцької міськради Анатолій Гламазда під час оперативної наради у мерії.

За його словами однією із причин смороду є – підключення дощової каналізації від прибудинкових територій багатоквартирних будинків до фекальної каналізації. Таку ситуацію зокрема, виявили на вулиці Арцеулова 6,12, 14, 16, 18, 20, 22.

Серед причин поширення неприємного запаху  - злив відходів виробництва ТзОВ «Біопаливо-енергетична компанія» - мелясної барди на поля фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

До виникнення різкого неприємного запаху призводить і злив нечистот в дощову каналізацію з подальшим їх потраплянням Сапалаївку (такі факти виявили на проспекті Відродження), самовільні зливи нечистот із асенізаційних автомашин в каналізаційну мережу поза спеціально  відведеного для цього місця.

Виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт висловив власне ставлення щодо проблеми неприємного запаху в місті.

«Будинок(про будинок на вулиці Арцеуловій - авт). Хто давав по місту такі дозволи? Щоб хтось зекономив якісь гроші? Чи як це розуміти? Збудували будинок, а як там люди будуть жити, нікого не цікавить. Ми сьогодні розказуємо влада в нас погана , зате всі решта в нас просто молодці! Будинки будуть, зливову каналізацію, фекалії об'єднали: і всі тільки сидять і дивляться, мовляв, а ми не знаємо чого в місті смерть. От ми великі професіонали! Ніхто нічого не знає. Сапалаївка, подивіться в що перетворилася . Зливають же нечистоти в неї всі, хто проживає по її берегах  Але це що не лучани? З Ковеля приїжджають, з Ківерців і зливають?» - обурився посадовець.

Та додав, що днями «робили перезахоронення на Вересневому, на кільці, де встановлений пам'ятник невідомому солдату».

«Сморід стоїть такий , ну явно не каналізаційний. Ми будемо докладати зусиль щоб цього смороду не було. Найголовніше встановити причини смороду . Санепідемслужби та інші служби нехай перевірять навколо Луцька , роботу ферм , закладів де переробляють продукти, тому що ці запахи, які в районі Вересневого, мають конкретне походження» - наголосив Пустовіт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сморід, луцька міська рада
В тему