24 Липня 2018
Новини

Головна «феменка» не витримала тягаря життя

Головна «феменка» не витримала тягаря життя

Засновниця руху Femen наклала на себе руки в Парижі.

У Французькій столиці скоїла суїцид українка – 31-літня Оксана Шачко, яка є однією із засновниць міжнародного жіночого руху Femen. Інформація про це з’явилася у вівторок, 24 липня, пише ТСН.

Як повідомила українським журналістам колега Шачко за рухом Інна Шевченко, молода жінка вкоротила собі віку ще три доби тому. «Оксана скоїла самогубство у себе в квартирі три дні тому. Вчора знайшли її тіло», – розповіла Шевченко.

На сторінці у соцмережі Шачко залишила передсмертну записку англійською, звернену, найімовірніше, до паризької богеми, з якою останнім часом тісно спілкувалася: «Ви усі фейк». Ще раніше вона публікувала суїцидальне повідомлення у фотоблозі: «Немає настрою жити».

Мотиви та обставини суїциду наразі встановлюють французькі правоохоронці.

Оксана Шачко жила у Парижі з 2013 року, де отримала політичний притулок. Переставши брати участь у про вокативних акціях «феменок», дівчина стала митцем, спеціалізувалася на іконописі, її роботи виставлялись у арт-просторах Франції.

Нагадаємо, заснований в 2008 році в Україні міжнародний жіночий рух Femen відоми головним чином тим, що його активістки під час своїх акцій протесту оголюють груди для привернення уваги. Дії «феменок» кваліфікують як «радикальний ексгібіціонізм». Учасниці руху виступають проти конкретних політичних діячів і церковників.  З 2012 року рух офіційно зареєстрований у Франції, пізніше філіал з’явився і в Німеччині. Свою ж діяльність в Україні рух згорнув через почастішання нападів на активісток і обшуків і штабі організації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, femen, оксана шачко, самогубство
В тему