24 Липня 2018
Новини

Через проблеми з хлором піднімуть ціни на воду

Через проблеми з хлором піднімуть ціни на воду

Через дефіцит хлору та відсутність альтернативи в Україні здорожчає водопостачання для населення. 

Про це в ефірі "5 каналу" розповіла віце-президент Асоціації Водоканалів України Ольга Бабій.

При цьому чиновнця зазначила: "Я не думаю, що" Дніпроазот "вийшов з цієї ситуації з красивим обличчям. По-перше, підвищення ціни на хлор вплине на кожного споживача в Україні, тому що за рахунок збільшення вартості хлору вартість води зросте мінімум на 2 -3%, незалежно від розміру міст. Коли ми говоримо про їхнє монопольне становище, то вони де-факто не визнають себе монополістами і тут треба буде з цим щось робити. Рішення по " Дніпроазот "повинні приймати компетентні органи, а саме Антимонопольний комітет і СБУ, так як це питання національної безпеки».

Вартість хлору у собівартості водопостачання складає приблизно 2%, зараз вирости може до 4%. Зараз прогнозують замість 20 тисяч, 45 тисяч гривень за тону хлору.

Бабій також зазначила, що тепер в Україні серйозно задумалися над тим, щоб "Дніпроазот" не залишалався в подальшому монополістом.

"Ми зробимо висновки. І будемо налагоджувати імпорт, створювати резерви і мати імпортовані контракти для запобігання таких наслідків у майбутньому" – зазначила Бабій.

Також чиновниця сказала, що ситуація з "ДніпроАзот" оживила дискусію про те, які є альтернативи очищення води хлором.

"Я думаю, що ми зробимо хороші висновки, терміново залучимо науковців, визначимо типи очищення води для різних міст України та реалізуємо це через програму" Питна вода "- прокоментувала Бабій.

Вона додала, що в кожному регіоні України потрібно по-особливому підходити до очищення води.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, дніпроазот
В тему