23 Липня 2018
Новини

Гриб-гігант: велетенська порхавка заважила 17 кіло

Гриб-гігант: велетенська порхавка заважила 17 кіло

Мешканці села Дрозди Київської області Галині Позняк не довелося навіть іти до лісу, аби зазіхнути на всеукраїнський грибний рекорд. Просто на власному городі жіночка із подругою виявили велетенського гриба-дощовика, а по-простонародному – порхавку. Зрізаний біля грядок екземпляр зовсім трошечки не дотягнув до 18 кіло – заважив 17,75 кілограма.

Похвалилась унікальним грибним трофеєм жінка у своєму «Фейсбуку».

«Це ми з Валею знайшли на городі», – відповіла на захоплені коментарі друзів під знімками здоровецької порхавки пані Галина.

Тепер жителі Дроздів, про чию порхавку багато ЗМІ написало, зокрема ТСН, планують зробити щось на кшталт благодійного аукціону. Якщо когось зацікавить гриб-велет, то сільчани були б раді подарувати знахідку тому, хто допоможе з облаштуванням нового більярдного столу для дітей у місцевому БК.

Шкода лишень, що цей гриб побив тільки «народний» рекорд, бо офіційно до української Книги досягнень не потрапив: як повідомили журналістам ТСН у Національному реєстрі рекордів України, заявка на реєстрацію знахідки не надходила. При цьому в організації зауважили, що раніше зафіксовані гриби-рекордсмени були менших розмірів.

«Ми бачили цю інформацію. Але, на жаль, цього велетня не було внесено до Національного реєстру рекордів. Заявка на таку реєстрацію не надходила», – прокоментувала керівниця реєстру Лана Вєтрова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рекорди, курйози, київ
В тему