19 Липня 2018
Новини

Діти учасників АТО відпочили у Литві

Діти учасників АТО відпочили у Литві

20 дітей з сімей учасників АТО відпочивали у Литві.

Про це повідомляє інформаційний відділ Луцької міської ради.

Начальник відділу соціальної роботи управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Бондарчук розповіла, що вже третій рік поспіль діти з сімей учасників АТО, на запрошення мера Тауразького районного самоврядування Сігітаса Мічюліса за сприяння Спілки стрілків Литви та Луцької міської ради, мають можливість відвідувати Литовську Республіку.

Цьогоріч, у період з 9 до 14 липня, двадцятьох дітей гостинно приймали у літньому таборі механізованого піхотного батальйону імені Великого князя Кестутіса.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що з 2016 року між Луцьком та Тауразьким районом зав’язалась дружба та співпраця, тож з того часу дітей почали запрошувати на відпочинок. У 2016 році поїхати мали можливість 8 дітей, у 2017 — 18, і у 2018 Литву відвідали 20 дітей. Луцька міська рада сприяла у виділенні коштів у розмірі 60 тисяч гривень на перевезення та супровід, решту оплатила Литовська сторона.

 «Ми, як міська влада, будемо й надалі сприяти, щоб такі поїздки відбувалися. Адже діти мають можливість оздоровитися, отримати хороші враження та знайти друзів. Я дуже радий, що всі задоволені подорожжю», - сказав він.

Олена Бондарчук показала яскраву презентацію та розказала про насичену і цікаву програму, яку підготували для дітей.

Діти поділилися враженнями та зазначили, що дуже хотіли б поїхати туди ще. Подякували за прекрасну незабутню поїздку й батьки дітей. Сергій Васильович, батько одного з дітей, сказав, що вони вдячні за підтримку міській владі, а також висловив щиру вдячність Литовській Республіці, яка всіляко підтримує у непростий для України час.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, діти, ато, литва
В тему