18 Липня 2018
Новини

Шведи інвестують у розвиток IT-шкіл в Україні майже 2 мільйони доларів

Шведи інвестують у розвиток IT-шкіл в Україні майже 2 мільйони доларів

Сучасні спеціалізовані навчальні заклади постануть в містах з населенням в 200 000 і більше, які розташовані на сході України.

Уряд Швеції уклав партнерство з шведсько-українською некомерційною організацією Beetroot Academy, щоб розвивати мережу IT-шкіл в Україні. Співпраця, зокрема, включає в себе інвестиції в розмірі $ 1,7 млн. Про це повідомляє Kyiv Post, посилаючись на посольство Швеції в Києві.

Як зазначає видання, партнерство представляє з себе трирічну програму, мета якої - збільшити кількість IT-шкіл в Україні під керуванням Beetroot Academy до 20 установ. У посольстві зазначають, що це «сприятиме розвитку актуальних і необхідних навичок» громадян України.

Підтримка уряду Швеції дозволить Beetroot Academy відкрити школи в місцях, де це економічно невигідно, зазначає представник посольства Марія Ліпяцкая. Зокрема, - в містах з населенням в 200 000 і більше, які розташовані на сході України.

В організації зазначають, що близько 70% студентів академії успішно влаштовуються на роботу після випуску. Багато з них стають працівниками самої Beetroot. Незважаючи на некомерційний формат, академія бере зі студентів від $ 150 до $ 200 в місяць в залежності від курсу. Ці гроші йдуть виключно на покриття витрат і зарплату вчителям, каже Флодстрем.

У планах Beetroot Academy - навчати 2000 Українська студентів на рік.

Довідково:

Beetroot Academy - некомерційна організація, заснована IT-компанією Beetroot. Неї керують два шведа - Густав Хенман та Андреас Флодстрем. Beetroot Academy вже працює в 10 українських містах, включаючи Київ, Одесу, Запоріжжя, Маріуполь, Івано-Франківськ та інші. У цих школах українці вивчають JavaScript, PHP, вчаться створювати сайти на WordPress, а також беруть уроки англійської.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, технології, освіта, швеція, інвестиції
В тему