18 Липня 2018
Новини

Студентам відмінили пільговий проїзд у луцьких маршрутках

Студентам відмінили пільговий проїзд у луцьких маршрутках

Відтепер право користуватися пільгами на проїзд у маршрутних таксі матимуть лише учні загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами виконувача обов’язків директора департаменту економічної політики Сергія Омельчука, нещодавно вартість проїзду в луцьких маршрутках підвищили до 5 гривень. Для школярів від 6 до 14 років ціна становила 2 гривні. Студенти також сплачували таку ж суму. Проте, як виявилося, у тарифі не передбачили пільговий проїзд для студентської молоді.

Член виконкому Ігор Алексєєв зауважив, що в Луцьку є більше як 20 тисяч студентів.

«Перевезення студентів лягли на плечі перевізників. Держава не компенсує цих витрат. Завтра перевізники можуть прийти у кабінет Недопада чи Поліщука і сказати, що вони хочуть підвищення вартості проїзду до 10 гривень. Бо на їхні машини посадили понад 25 тисяч людей», – сказав він.

Директор підприємства «Санрайз» Мирон Гневик наголосив, що в тариф у 5 гривень включили вартість проїзду дітей віком від 6 до 14 років. А на студентському квитку немає дати народження дитини, тому і важко визначити, скільки їй років.

Голова Студентської ради Волині Віталій Сніжко висловив думку, що, відповідно до закону, студент повинен сплачувати половину від встановленого тарифу. Проте додав, що до них ніхто не хоче прислуховуватися.

В результаті члени виконкому проголосували за встановлення пільгової вартості проїзду для школярів від 6 до 14 років за умови наявності учнівського квитка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, студенти, луцька міська рада, громадський транспорт
В тему