17 Липня 2018
Новини

Українці можуть залишитись без пива

Українці можуть залишитись без пива

«Хлорна криза» в Україні набирає обертів. Звичні всім українцям напої, такі як Coca-Cola, Pepsi, Sprite і інші, а також деякі марки пива незабаром можуть зникнути з прилавків українських супермаркетів.

Повідомляє vesti-ukr.com.

Виробники кажуть, що у них закінчуються залишки необхідних реагентів для очищення питної води. Експерти ж кажуть: якщо питання хлору не вирішиться, виробникам доведеться шукати альтернативні шляхи знезараження води, що спричинить за собою подорожчання безалкогольних напоїв і пива.

Слідом за водоканалами про дефіцит рідкого хлору почали говорити і найбільші в країні виробники безалкогольних напоїв та пива. Зокрема, про ризики зупинки виробництва заявили в Coca-Cola, PepsiCo і Carlsberg, відзначили в Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА). «Серед компаній, які звернулися в асоціацію, - Carlsberg Ukraine, Coca-Cola Ukraine і PepsiCo. Ці підприємства використовують рідкий хлор і соляну кислоту для очищення питної води в процесі виробництва », - заявили в ЄБА. Про те, що проблема існує, підтвердили і на заводі слабоалкогольних напоїв Carlsberg.

«На даний момент, у зв'язку з зупинкою виробництва рідкого хлору і соляної кислоти заводом« ДніпроАзот »(єдиний виробник соляної кислоти і хлору в Україні), Carlsberg Ukraine, як і інші компанії-виробники напоїв і харчових продуктів в Україні, зіткнулася з проблемою дефіциту соляної кислоти, яка використовується в процесі водопідготовки », - відзначили в Carlsberg. При цьому на підприємстві відзначили, що вже закупили в терміновому порядку потрібні реактиви. «На сьогодні ймовірність виникнення збоїв в роботі заводів вже оцінюється як невисока», - заявили в прес-службі Carlsberg.

За словами виробників, соляна кислота і рідкий хлор є необхідними реагентами для підготовки води. «Соляна кислота в воду не додається, а використовується для підготовки фільтрів для пом'якшення жорсткої води. Рідкий хлор використовується, щоб знезаразити воду, а потім шляхом вугільної фільтрації вода очищається від хлору», - відзначили на одному із заводів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вода, хлор, алкоголь
В тему