17 Липня 2018
Новини

У Луцьку розповіли, як будуть боротися зі смородом

У Луцьку розповіли, як будуть боротися зі смородом

В обласному центрі Волині визначили основні причини поширення смороду в місті.

Про це заявив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук під час прес-конференції, присвяченій цій темі.

За його словами, одна з головних причин поширення неприємного запаху – злив мелясної барди заводу «Біопек» на поля фільтрації.

«Проблеми із поширенням смороду з’явилися в Луцьку в 2014 – 2015 роках. Однак минулого року вони значно загострилися, бо свою роботу розпочав завод «Біопек». Міськрада побудувала каналізацію на Вересневому, і проблема зникла. Існує декілька основних причин того, чому в місті виникає неприємний запах. Серед них підключення зливової каналізації багатоквартирних будинків до загальноміської, злив фекалій з приватних будинків у Сапалаївку та робота заводу «Біопек», – зазначив посадовець.

Читайте також: У Луцьку знову смердить (відео)

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, що у місті працюють і приватні підприємства, а їхню роботу контролювати важко, бо потрапити на територію ПП немає можливості.

Директор підприємства «Волиньхімконтроль» Валентин Данелюк наголосив, що разом із представниками «Луцькводоканалу» вони підібрали препарат, за допомогою якого фекалії будуть знезаражуватися, а неприємний запах зникне.

Ігор Поліщук зауважив, що препарат почнуть застосовувати уже скоро. Спочатку «Волиньхімконтроль» надаватиме його комунальникам безкоштовно, і, якщо засіб виявиться ефективним, вестимуть перемовини про закупівлю препарату для КП «Луцькводоканал».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сморід, відходи, луцькводоканал
В тему