16 Липня 2018
Новини

Не змушуйте дітей вчитися влітку

Не змушуйте дітей вчитися влітку

Щоб зрозуміти дитину, яку батьки змушують вчитися під час канікул, поставте себе на її місце.

Уявіть, що ви збираєтеся у відпустку, передчуваєте довгоочікувану поїздку, зустріч із друзями та інші приємні події, але шеф відпускає вас на відпочинок з однією лише умовою: під час відпустки вам доведеться ще трохи попрацювати. Швидше за все, на відпочинок ви підете без настрою. Так і в школярів: вимога вчитися на канікулах викличе протест.

Мозку дитини, як акумулятору, потрібна підзарядка. Кора головного мозку теж втомилася за час навчального року, і їй необхідне підживлення. Таку підзарядку, стверджують фізіологи, дасть правильно організований відпочинок, а не сидіння з підручниками. Під час перебування на свіжому повітрі організм і мозок насичуються киснем, ходіння босоніж по м'якій траві або камінню сприяють зміцненню нервової системи та імунітету.

А ще діти потребують ігор, як повітря. Адже саме у процесі таких занять вони можуть відшліфувати багато психічних функцій: пам'ять, увагу, мислення, мову. До того ж під час навчального року вони просто не встигають пограти стільки, скільки їм потрібно. Тому не навантажуйте дитину уроками, а дозвольте награтися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти, канікули, батьки, навчання
В тему