16 Липня 2018
Новини

16 липня відзначають День бухгалтера

16 липня відзначають День бухгалтера

16 липня – 197-й день року (198-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 168 днів.

Національні:

Україна: День бухгалтера. Щорічно 16 липня в Україні відзначається професійне свято – День бухгалтера, який з 2018 році отримав нову назву – День бухгалтера і аудитора.

Дата свята була обрана в зв'язку з тим, що 16 липня 1999 року було прийнято Закон України № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Даний Закон визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні.

До 2004 року свято відзначалося федерацією аудиторів і бухгалтерів України неофіційно, що дозволило підняти престиж професії, і, отже, змусило представників державної влади по-новому поглянути на фахівців-бухгалтерів. Разом з тим, це дозволило усвідомити, що бухгалтерський облік – це не тільки податкова звітність, але і основа для прийняття управлінських рішень.

В результаті, з огляду на значний внесок працівників бухгалтерських служб і аудиторів в розвиток фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, зростання національної економіки, Указом Президента України №662 / 2004 від 18 червня 2004 року День бухгалтера був офіційно заснований, і дата його святкування встановлена на 16 липня. А Указом Президента №103 / 2018 від 20 квітня 2018 року про внесення змін до цього документа свято стало називатися – День бухгалтера і аудитора.

Україна: День ухвали Декларації про суверенітет України

Японія: День моря. В Японії не могло не бути свята, вдячності морю. Він так і називається День моря (яп. ? ? ?, Умі-но хі), є державним, відповідно до закону визначається як день подяки океану і надії на процвітання морської країни і відзначається в третій понеділок липня.

Відрізана від великих материків Охотським морем на півночі, Японським морем на заході, Тихим океаном на сході і Східно-Китайським морем на півдні Японія в усі часи покладалася на милість моря. З давніх часів всі сфери життя і виробництва, пересування людей і переміщення вантажів, включаючи проникнення в Японію іноземної культури, тісно пов'язані з морем.

Грузія, Гергетоба: День духовної любові

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято
В тему

Останні матеріали