15 Липня 2018
Новини

Що знає про нас Facebook: 5 патентів, отриманих соцмережею, які лякають

Що знає про нас Facebook: 5 патентів, отриманих соцмережею, які лякають

Великий Брат стежить за нами, і це, мабуть, ні для кого вже не секрет. Однак способи, якими він це робить (або щонайменше планує), дійсно лякають.

1. Коли помруть ваші близькі

Передбачення майбутнього? Так, це воно. Патент називається трохи інакше - «Прогнозування життєвих змін у членів соціальної мережі», але суть від цього не змінюється. Дана патентна заявка описує механізм, що дозволяє використовувати ваші пости, коментарі, особисті повідомлення, а також транзакції і фізичне місце розташування вашої банківської карти, щоб передбачити великі життєві події. Наприклад, смерть близької людини, народження дитини або, припустимо, випускний іспит, який переверне вашу долю.

2. З ким і як ви проводите час

Facebook вміє відслідковувати ваших друзів і знайомих - навіть тих, з якими ви не перебуваєте в офіційних відносинах всередині соцмережі. Але патент під назвою «Статистика для безперервного відстежування місцеположення» істотно розширює можливості Великого Брата. Документ пропонує зіставляти фізичне місце розташування вашого телефону з розташуванням смартфонів ваших знайомих і друзів. Якщо ваші мобільні поруч - значить, ви проводите час в компанії один одного.

3. Де ви живете і коли порушуєте свої звички

У нічний час доби ваш нерухомий телефон дає Facebook інформацію про те, де ви спите. Якщо щоночі ви спите в одному і тому ж місці, соцмережа легко обчислить, де знаходиться ваш будинок.
А ще Великий Брат, відстежуючи все той же ваш смартфон, буде в курсі, якщо ви раптом зміните звичкам і підете ночувати кудись (до когось) ще. Патентна заявка під назвою «Повідомлення про відхилення від стандартних дій» передбачає, що подібні ваші витівки теж будуть відслідковуватися. Мало того, соцмережа зможе відправляти інформацію про те, що ви робите якісь незвичайні для вас дії, іншим користувачам.

4. З ким ви перебуваєте в романтичних стосунках (і  чи взагалі перебуваєте)

Патент, отриманий Facebook, так і називається: «Визначення статусу відносин, в яких перебувають користувачі соціальної мережі». Щоб обчислити ваше «все складно», соцмережа аналізує величезну кількість інформації: наприклад, як часто ви заходите на сторінки тих чи інших користувачів, з ким спілкуєтеся, де і з ким проводите вільний час, скільки маєте друзів протилежної статі і так далі.

5. Хто ви як особистість

Екстраверт чи інтроверт? Збудливий або емоційно стабільний? Любитель чаю або кави? Фанат кішок або собак? Патент під назвою «Визначення особистості користувача на маршруті його повідомлень» дає соцмережі можливість скласти ваш психологічний портрет. Більш ніж точний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, курйози, соцмережі, пророцтво, facebook
В тему