12 Липня 2018
Новини

Сонячне затемнення в п'ятницю 13 липня 2018: земляни побачать, а українцям - не пощастило

Сонячне затемнення в п'ятницю 13 липня 2018: земляни побачать, а українцям - не пощастило

Завтра, в п'ятницю 13 липня, земляни зможуть побачити сонячне затемнення. Однак українцям «не пощастило». З території нашої країни це рідкісне астрономічне явище спостерігати буде неможливо.

Передає vesti-ukr.com.

Затемнення зможуть побачити на південному узбережжі Австралії, на острові Тасманія і на частині Антарктиди. За даними NASA, в п'ятницю 13 не було сонячного затемнення з грудня 1974 року. І наступне часткове затемнення в п'ятницю 13 очікується лише у вересні 2080 року.

Найкраще місце для спостереження за завтрашнім затемненням - це місто Хобарт на острові Тасманія. Астрономи вважають, що близько 35% діаметра Сонця виявиться покрито Місяцем о 13:24 за місцевим часом. Жителі південного узбережжя Австралії також зможуть побачити затемнення, але для них Місяць закриє менше чверті сонячного світла. Також затемнення зможуть побачити полярники в північній частині Антарктиди.

Часткове сонячне затемнення 13 липня розпочнеться в 4:48 за київським часом, максимального апогею досягне в 6:02, а вже в 7:13 закінчиться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, наука, астрономія
В тему