8 Липня 2018
Новини

В Таїландії дайвери почали виводити із затопленої печери 12 дітей і їхнього футбольного тренера

В Таїландії дайвери почали виводити із затопленої печери 12 дітей і їхнього футбольного тренера

Тайські аквалангісти розпочали спецоперацію із порятунку дюжини юних футболістів та їхнього наставника, які два тижні просиділи у затопленій печері, куди пішли на екскурсію.

В неділю, 8 липня, стартувала рятункова операція в провінції Таїланду Чіанг Рай, де заручниками печери виявилися 13 людей, дванадцятеро з котрих – малолітні хлопчаки. Єдиний спосіб врятувати дітей – випливти разом із ними темними і тісними проходами, заповненими брудною водою і джерелами із сильною течією. Повідомляє видання «Метро».

«Погода оптимальна. Рівень води хороший. Водолази готові. Діти фізично, емоційно і психічно готові вийти», – повідомив губернатор регіону, який керує рятувальними заходами. За даними тайської влади, участь у порятунку дітей беруть дайвери з усього світу, в основному з Європи.

Завдання перед підводниками стоїть нелегке, адже багато з підлітків не те що пірнати не вміє, а й плавати. Кожного хлопчака супроводжуватимуть по двоє аквалангістів.

Нагадаємо, цих хлопців – членів молодіжної футбольної команди – та їхнього тренера знайшли живими 2 липня після двох тижнів пошуків. Ще 23 червня юні футболісти та їхній наставник пішли з екскурсію в місцеву печеру, де не тільки заблукали, а й виявилися відрізаними від цивілізації, бо виходи з гроту затопило зливою. Бранці печери не могли її покинути навіть після того, як їх знайшли аквалангісти-рятувальники: води в печері виявилося надто багато, щоб відкачати її помпами. До того ж знову і знову лили нові дощі і зводили зусилля рятівників нанівець.

Було прийнято рішення надівати на потерпілих акваланги і по черзі випливати з ними звивистими тунелями із підземелля. Та діти на момент, коли їх виявили в печері, були надто ослабленими, тож дайвери доставили їм харчі і питну воду і очікували кілька днів, щоб хлопчики окріпли і змогли перенести енергозатратний підводний заплив до виходу із цього кам’яного мішка.  

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, таїланд, рятувальники, діти
В тему

Останні матеріали