8 Липня 2018
Новини

В Японії тропічний тайфун «Марія» поховав під водою і брудом 70 людей

В Японії тропічний тайфун «Марія» поховав під водою і брудом 70 людей

Через затоплення та зливи, які не припинялися із четверга, в Японії загинуло як мінімум 73 осіб, а ще 63 вважаються зниклими безвісти. Люди тонуть, їх завалює уламками підмитих великою водою будівель і зсувами.

Найбільше загиблих – у префектурі Хіросіма, яку заливало дощем ще з минулого четверга. Пише Бі-Бі-Сі. Сотні будинків зруйновано.

Від стихії потерпіли одразу 11 провінцій на південному заході Японії – Кіото, Осака, Хіго, Хіросіма, Окаяма, Ямагуті, Гіфу, Шига, Ехіме, Кочі та Фукуока. Близько півтора мільйона людей через велику воду змушені були покинути свої помешкання, ще трьом мільйонам влада порадила це зробити. Керівництво країни вже передбачає, що шкода, завдана Японії супертайфуном «Марія», може стати найгіршою природною катастрофою, яка спіткала японців за останні десятиліття.

Прем'єр-міністр Сіндзо Абе заявив, що влада зіткнулася з «гонкою проти часу», щоб врятувати та евакуювати людей. У пошуково-рятувальних операціях задіяні близько 54 000 поліцейських, пожежників і солдатів. Багато жертв виявилися поховані заживо через зсуви.

Кількість опадів у Країні вранішнього сонця б’є всі рекорди, зливи, за прогнозами синоптиків, найближчими днями не вщухнуть. Так, у місті Мотояма, що за 600 км на захід від столиці Токіо, за якихось двадцять хвилин випало 583 мм дощу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, японія, вода
В тему