8 Липня 2018
Новини

На чиє запрошення президент Польщі Дуда прибуде до Луцька

На чиє запрошення президент Польщі Дуда прибуде до Луцька

В неділю, 8 липня, в Луцьку має відбутися неординарна подія – з візитом до столиці Волині прибуде польський президент Анджей Дуда, котрий має намір у Луцьку вшанувати пам'ять поляків, які були замордовані упівцями (тоді як польська Армія Крайова та «холопські загони» в свою чергу  з такою ж жорстокістю цілеспрямовано винищували українське населення) в ході кривавого українсько-польського протистояння.

Ця спільна трагедія у історії обох держав отримала від українців поляків дві різні назви – Волинська трагедія та Волинська різня відповідно…

Стало відомо, на чиє ж запрошення головна персона Польщі навідається до Лучеська. Як інформує Канцелярія Дуди, до Луцька той їде на запрошення ординарія дієцезії луцької ксьондза біскупа Віталія Скомаровського. Причому в розкладі польського лідера не передбачено зустрічі чи спільного пошанування роковин з Президентом України Петром Порошенком.

Віталій Скомаровський (уродженець міста Бердичева Житомирської області, 54 роки) – римо-католицький церковний діяч, єпископ Луцької дієцезії. Ординарієм Луцької дієцезії владика Віталій був призначений 12 квітня 2014 року, урочисте введення до кафедрального собору святих апостолів Петра і Павла відбулося 17 травня 2014 року.

Єпископ Віталій Скомаровський є головою комісії засобів масової інформації, комісій жіночих та чоловічих згромаджень, а також Генеральним секретарем Конференції римсько-католицьких єпископів України. Нагороджений офіцерським хрестом ордена «За заслуги перед Польщею».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, анджей дуда, історія
В тему