8 Липня 2018
Новини

Роковини Волинської трагедії: Порошенко їде в Польщу, а потім – на Волинь

Роковини Волинської трагедії: Порошенко їде в Польщу, а потім – на Волинь

Глава Української держави із робочим візитом завітає до Республіки Польща – у етнічно українське село Сагринь, де у 1944 році польська Армія Крайова винищила всіх українців.

Відповідно до повідомлення Адміністрації Президента України, на неділю, 8 липня, у глави держави запланований офіційний візит до сусідньої країни – Польщі. Гарант їде до РП на запрошення української діаспори вшанувати пам'ять українців, загиблих у кривавому українсько-польському конфлікті часів Другої світової.

Українська громада Польщі запросила Порошенка, зокрема, відвідати село Сагринь Люблінського воєводства, де український лідер відкриє Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.

Як стверджується в анонсі на сайті АП, після вшанування українців, замордованих під час різанини у Сагрині, Петро Порошенко відвідає також Волинську область, де також візьме участь у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943–1944 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика, історія
В тему