8 Липня 2018
Новини

8 липня відзначають День рибалки

8 липня відзначають День рибалки

8 липня – 189-й день року (190-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 176 днів.

Міжнародні:

День рибалки. Людина з незапам'ятних часів звертала свій погляд до моря, річки, озера в надії знайти у водних просторах багате і довготривале джерело прожитку. Так поступово склалася особлива група людей – рибалок, які спочатку по-аматорськи, а згодом і професійно, стали постачати нас смачною рибою. І не дивно, що в розпал літа, у другу неділю липня в деяких країнах відзначається професійне свято – День рибалки.

Рибальство, яке включає вилов не тільки морських і річкових риб, але і інших водних тварин, стало однією з провідних галузей промисловості для багатьох країн, а також становить основну статтю експорту. У промисловому масштабі лов риби проводиться з метою використати її в харчуванні, а також для отримання риб'ячого жиру. Поряд з іншими країнами Росія також відзначає це професійне свято.

У цей день можна привітати всіх, хто поєднав життя з цією романтичною й складною професією, а також всіх, для кого риболовля – спорт, хобі, особливий стан душі, спосіб злиття з природою. Традиційно до цього дня приурочено проведення безлічі цікавих і розважальних заходів, присвячених рибальства.

Нагадаємо, що Всесвітній день рибальства відзначається щорічно 27 червня.

Національні:

Україна: День родини.

Замбія: День єдності.

Росія: День сім'ї, любові і вірності (День Петра і Февронії).

Білорусь: День працівників податкових органів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, риболовля
В тему