5 Липня 2018
Новини

У найнебезпечнішої інтернет-зброї з'явився конкурент

У найнебезпечнішої інтернет-зброї з'явився конкурент

Дослідник в області кібербезпеки з Болгарії під ніком VessOnSecurity повідомив в своєму Twitter про виявлення нового небезпечного вірусу.

За словами експерта, дії шкідливого ПО схожі з поведінкою ботнету Mirai, який в 2016 році відключив кілька країн світу від інтернету в ході DDoS-атаки. «Як і раніше не знаю, що це таке, але поширюється дуже агресивно ... Характер атаки смутно схожий на Mirai, але це не Mirai. Виконуваний файл упакований, команди досить поліморфні», - написав VessOnSecurity.

Через кілька днів дослідник опублікував карту поширення вірусу. «По-перше, загальна картина. Як завжди, перше місце займають США. Зверніть увагу на незвично велику кількість унікальних IP- і URL-адрес. Причина в черв'яку, схожому на Mirai, про який я згадував днями», - пояснив експерт. За його даними, кількість атак за допомогою невідомого вірусу збільшується з кожною годиною, - за даними на 1 липня шкідливе ПО здійснювало напад кожні 1,2 секунди.

Судячи з URL-адресами, з яких найчастіше завантажуються шкідливі файли, вірус дійсно якось пов'язаний з уже відомим потужним ботнетом: покажчики містять згадки Mirai і його модифікації Sora.

Вперше про ботнет Mirai дізналися в середині 2016 року. Тоді під атаку потрапив сайт експерта по інтернет-безпеці Брайана Кребса: обсяг трафіку досягав 660 гігабіт на секунду. Спеціаліст назвав ботнет «найпотужнішою  зброєю сучасності».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, технології, інтернет, Надзвичайні події, медицина
В тему

Останні матеріали