5 Липня 2018
Новини

На Волині частина шахтарів, піднявшись з копальні написали заяви на звільнення

На Волині частина шахтарів, піднявшись з копальні написали заяви на звільнення

Гірники нарікають, що нинішній профільний Міністр Ігор Насалик жодного разу не побував на підприємстві і не поцікавився проблемами будівництва єдиної нової української шахти.

Директор ДП «Передпускова дирекція шахти № 10 «Нововолинська» Григорій Бар каже, що для завершення будівництва на об'єкті має працювати персоналу більше як удвічі.

«Люди звільнаяються, бо шукають кращих заробітків», - розповів директор.

Коли загострилася криза на шахтах, в окремих ЗМІ звучало, що заборговану зарплату шахтарям можна заплатити, реалізувавши вугілля, яке видобувається в ході будівництва копальні.

Вугілля лежить просто неба. Чому воно не реалізовується запитував і депутат Валерій Курстак.

Роман Надолинний пояснив, що наразі дійсно є біля 10 тис. т такого вугілля. 4 тис. т в рік  потрібно для опалення  самої шахти.  Сам процес реалізації вугілля на такому об'єкті, як будівництво шахти, є  бюрократично  складним в умовах українського законодавства та й купувати його ніхто не поспішає.  «Навіть, якби ми й продали це вугілля, то вирішили б питання лише місячного фонду заробітної плати», - розповів пан Надолинний.

А люди хочуть чітких гарантій роботи та оплати, тому сьогодні, піднявшись з копальні, частина шахтарів написали заяви на звільнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, нововолинськ, звільнення
В тему